Indiai Kulturális Központ és Biofarm- Ökofalu

 

Indiai Kulturális Központ és Biofarm- Ökofalu

Krisna-völgy egy békés sziget a rohanó hétköznapok tengerén, a Balatontól csak harminc kilométerre, Kaposvár irányában. Kétszázhatvan hektáron fekvő területe – mely egyben kulturális központ és biofarm is – igazán szép látnivalókkal és új élményekkel kecsegtet az idelátogatók számára.

Dísztavai, ligetei, és arborétuma több száz növény- és állatfajnak adnak otthont. Tehenészetük, biokertészetük, valamint iskolájuk épülete szintén látogatható; ezek a helyszínek sok-sok érdekességgel várják az érdeklődőket. Vendégeik a recepciótól a Templom épületéhez vezető, kellemes sétaút során tekinthetik meg ezeket a különlegességeket.

A Völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-hívő szerzetes él, akik ökogazgdálkodással, védikus – az Ősi indiai szentírásokon, a Védákon alapuló – életmóddal, és számtalan hasznos és érdekes dologgal foglalkoznak – önfenntartásra törekedve.

Szeretettel várnak minden kedves vendéget és érdeklődőt, akik szeretnének egy igazi lelki oázisban menedékre lelni akár csak egy kirándulás erejéig, vagy éppen egy egész hétvégén keresztül. Hosszabb látogatásra is van lehetőség!


Kulturális program: Szentély megtekintés vezetővel, kulturális előadás, indiai zenei bemutató, közös tánc.

Egy rövid ismertető, és a kultúra, a hagyományok és az 5000 éves védikus irodalom magyar nyelven elérhető könyveinek bemutatása, majd egy különleges, indiai hangszerekkel kísért zenés programon vehetnek részt, akár bekapcsolódva az éneklésbe is. Egy indiai hangszer – a karatal – kipróbálására is lehetőség van, majd a végén egy egyszerűbb indiai tánclépést elsajátítva közös tánccal zárul a kulturális program zenei része.

SZABADTÉRI VEZETETT KÖRSÉTA

Krisna-völgy bejárása vezetővel: Birtok (tehénvédelmi központ, biokertészet, ökoiskola...) és vezetett szentély látogatás.

Egy kirándulás keretében megtekinthetik vezető kíséretével a birtok főbb helyszíneit: az öko-iskolát, ahol találkozhatnak a tanárokkal, diákokkal is, a tehénvédelmi központot, ahol számos tehén, ökör és egy zebu bika él, majd a biokertészet következik, ahol számos tippet ismerhetnek meg a vegyszermentes termesztés fortélyaiból.

vissza