Integrált Medicina

A jövő gyógyászata – Integratív medicina

Próbáld ki a gyakorlatban!

Ahhoz, hogy megértsük önmagunkat, testünk lelkünk működését, ismernünk kell a természet összefüggő törvényeit, benne az ember létét meghatározó test, a lélek, a szellem egységes rezgéseit. Ezt a bonyolult rendszert, ha szükséges, csak lépésről lépésre lehet változtatni a hármas egységben, azaz holisztikus megközelítéssel.

Az „ép tested ép lelket takar” csak együtt létezik és akik felismerték, hogy tenniük kell önmagukért, az egyensúlyukért, a gyógyulásukért és elfogadják a személyre szabott, tudatos cselekvést, ők tudják a legjobb eredményeket elérni.

Legyen ez akár krónikus betegségből való kilábalás, vagy az egészség megőrzése, a prevenciós életforma, betegség elkerülése –a különböző terápiás megközelítések integrált alkalmazása, tudja leghatékonyabban és a lehető legkevesebb káros mellékhatással a gyógyító, vagy megelőző eredményt elérni.

Az integratív orvosi szemlélet egyedülállóan ötvözi a nyugati és keleti orvoslással az életmód terápiát és a lelki támogatást.

A hagyományos orvoslás, ellátás és a bevált komplementer gyógymódok kiegészítve egymást, a hatékony természetgyógyászati módszerek együttes alkalmazásával jelentiaz integratív medicinát, mely holisztikus, egyénközpontú megközelítést tesz lehetővé.

Cél az egészség fenntartása, illetve a gyógyulás. Ennek elérésére az orvosok, a természetgyógyász terapeuták, mozgásterapeuták, coachokaktív közreműködésével, egyénre szabott kezelési tervet állítunk fel.

Szakember csapatunk a fenti szemlélettel végzi munkáját, alapjaiban használva a hozzánk legközelebb álló és kipróbált, több ezer éves indiai, ayurvédikus gyógyítást.

Fenti megfontolásokból indítjuk az 5 napos életmódváltó programjainkat, hogy segítsünk változtatni, elsajátítani az egészségmegőrző, gyógyító technikákat.

Ajánljuk krónikus betegnek, diabéteszben, magas vérnyomásban szenvedőknek, túlsúllyal rendelkezőknek és minden érdeklődőnek.

Amit nyújtunk:

  • Ayurvédikus orvosi állapotfelmérés - integrált diagnosztika, személyre szabott terápia,

  • Integrált terápia a gyakorlatban javaslat egyéni alkattal harmonizáló táplálkozásra, jóga, életmód tanácsadás coach segítséggel,

  • Életmódformáló tanácsadás

  • Ayurvédikus főzőtanfolyam- bemutatunk profi szakács vezetésével ayurvédikus, vegán ételek készítése

  • Gyógynövények, teák egyénre szabott összetételben

  • Relaxáció, meditáció, tudatos jelenlét megélése

Az otthon elért eredmények, változások kontrolljaként kurzus folytatása 6 hónap elteltével, vagy igény szerint kontroll hétvégén.

Az 5 napos program teljes ellátással, szállással vasárnap délutántól – csütörtökig tart, várhatóan 2022. januári indulással. Elő regisztráció 2021. december 01.-től lehetséges.

Figyelje honlapunkat a további információkért, vagy küldje el kérdéseit az integraltmedicina@gmail.com e-mail címre.

DR. Aranyos Edit Radha Priya

30 éve praktizáló belgyógyász-háziorvos-egészségügyi orvosként szívügyem az egészségmegőrzés. Holisztikus szemlélettel ötvözöm a természetes gyógymódokat az akadémikus orvoslás eszközeivel, amennyiben ez utóbbiak elengedhetetlenek. Mottóm egy találó ajurvédikus aforizma: “Ha nem megfelelő a táplálkozásod, nem gyógyít meg semmilyen gyógyszer, ha az alkatodnak megfelelően étkezel, akkor meg nincs rá szükség.” Ez találóan rámutat a jó táplálkozás alapvető szerepére, emellett egyéb életmódi tényezők szerepe sem elhanyagolható: megfelelő testmozgás, autentikus tisztító kúrák, jóga, masszázs, meditáció, egészségtudatosság. Ahogy mondják, tényleg fejben dőlnek el a dolgok.