• Főépület
 • apartman
 • apartman 2
 • fürdőszoba
 • recepció
 • jógaterem
 • étterem
 • medence
 • medence 2
 • panoráma

Ájurvéda Központ

Dr. Tamasi Orvosi Ájurvéda Központ 

Ájurvéda az európai orvostudomány színvonalán

Egyedülálló természetgyógyász központunk, ahol személyre szabott terápiákkal, több napos kezelésekkel, teljes körű ellátással, gyönyörű környezetben várjuk kedves vendégeinket.

Vezető orvosunk Dr. Tamasi József a belgyógyász társadalom orvostan szakorvosa, a megelőző orvoslás, és természetes gyógymódok szakértője.

A személyre szabott kezelések megbeszéléséhez, állapotfelméréshez, előzetes időpont egyeztetés szükséges.

Kezeléseink:

 1.      Testsúly csökkentés

   A túlsúlytól mind a betegségek gyógyítása, azok megelőzése, az erőnlét javítása, a fittség visszaszerzése, mind pedig esztétikai szempontok miatt jó megszabadulni. A túlsúly és az elhízás a korlátlan jólét, a nem megfelelő táplálkozás, a fizikai mozgás hiányának következménye. A túlsúlynak van lelki oka is, amely a gondolkodásmódunkkal, életszemléletünkkel és prioritásainkkal kapcsolatos. Újabban már azt is tudjuk, hogy a bélben levő baktériumflóra összetétele is meghatározza a súlyunkat, illetve a sajátságos súlyhoz egy sajátos flóra kapcsolódik. Tamasi dr. 33 éves orvosi tapasztalata alapján azt mondja, hogy „a túlsúly akkor is bajt okoz, ha egyenlőre ennek semmi jelét nem látjuk” . Ha figyelembe vesszük, hogy a világ tradícionális orvoslása (pl. az ájurvéda) hatalmas tudást halmozott fel a testsúllyal és a szervezet regenerációs képességének visszaszerzésével kapcsolatban, akkor nyilvánvaló, hogy bármilyen modern testsúly csökkentő próbálkozás eredményesebb lesz, ha bekapcsoljuk az ősi ájurvédaterápiás megoldásait.

   A testsúly csökkentés szakszerű orvosi megtervezése elengedhetetlen, hiszen a háttérben számtalan belgyógyászati betegség, ismeretlen előrehaladottságú patológia lehet. Ezentúl a szakember gyakran szükséges lehet a csökkenő lelkesedés pótlása és a hibás eljárásmód szakmai korrekciója miatt is. Lehet, hogy akár egy-másfél éves terv alapján kell végezzük a programot, de szükség van az intenzív szakaszokra, a tudat, a magatartás formálására, amihez nagy segítség egy-egy hosszabb rövidebb, lendületet adó kúra a Radhe-Resort Dr.Tamasi Ájurvéda Központjában.

    

   Mikor érdemes részt vegyünk a „Testsúly csökkentés” programon?

   -          ha túlsúlyunk van, vagy elhízottak vagyunk. A néhány kg túlsúly sem kívánatos, hiszen az is hátráltatja a szervezetet, a gyógyulást és a regenerációs képességet.

   -          ha sok eredménytelen fogyókúra, vagy az átmeneti eredmények után visszanövekedett testsúly nyomán kedvünket veszítettük, hogy valaha is képesek leszünk még elérni a vágyott testalkatot és tömeget

   -          ha nem vagyunk elégedettek a hasformánkkal

   -          ha hajlamosak vagyunk a gyakori testsúly ingadozásra

   -          ha tudjuk a megoldást, de nincs elég lelki erőnk a megvalósításhoz

   Összetevők:

   -          az egyéni orvosi terv alapján egyéni étrend, vagy léböjt(előzetesen)

   -          labor vizsgálat előzetesen (TSH, T3, T4, anti TPO, kortizol, széklet flóra)

   -          csoportos és egyéni mozgásprogram (jógaterápia) (minden nap)

   -          fülakupunktúrás tűk felrakása

   -          ájurvédikus kezelések (abhyanga, vagy annak valamely része (padahasta, mukhabhyanga, prsthabyanga, shirodara, svedana, udvarthana (gyógynövényes por masszázs), navarakhizi (navara rizzsel töltött batyus masszázs), elakhizi (gyógynövényes batyus masszázs), (ennek valamelyike mindennap)

   -          kolonhidroterápia, CIST (colon immunstimulációs terápia), bhasti (3x)

    

    

   1.        Turbó vitamin

   A vitaminok elengedhetetlen feltételei életünknek, ellentétben a gyógyszer lobby egyes képviselőinek szánalmas próbálkozásaival, amikor próbálják a vitaminokat szükségtelennek, sőt károsnak beállítani. A C-vitamin felfedezéséért például egy magyar tudós Szent-Györgyi Albert Nobel díjat kapott. Na nem azért, mert bizonyította volna, hogy mennyire szükségtelen, vagy káros, hanem mert bizonyította, hogy a C-vitamin nélkül nem létezik egészséges élet. Ő maga is több grammnyi mennyiségekben adatta magának a C vitamint, ami szerepet játszhatott hosszú életében is.

   A Beri-beri elleni betegségre gyógyszert jelentő B1 vitamin felfedezéséért a holland Christian Eichman kapott Nobel díjat. A Niacin vagyis a B3 vitamin felfedezéséért a lengyel Kazimir Funkot jelölték Nobel díjra, amit végül ugyan nem kapott meg, de a felfedezése a mai orvosi gyakorlatnak is fontos láncszeme. A B12 vitamin jelentőségért három kutatónak osztottak Nobel díjat: George Whipple, George Minot és William Murphy).

   A vitaminok károsságának bizonyításáért még egyetlen Nobel díjat sem osztottak ki. Mivel például a Gödöllői Egyetemen is kutatták, hogy az alap élelmiszereink 20 év alatt a nagyüzemi mezőgazdasági technikák miatt akár 20-80%-ot vesztettek vitamintartalmukból, ezért még az egészséges étkezés ellenére is vitaminhiányos lehet a szervezetünk. Az állati eredetű, a manipulált élelmiszerek,  a stressz, a káros szokások  tovább rontják a vitaminok felszívódását, valamint növelik azok igényelt mennyiségét. Az antioxidánsok, vitaminok növekvő igénye, az élelmiszerekkel bevitt vitaminok egyre csökkenő mennyisége egy ollót hoz létre, amelyet oxidatív stressznek nevezünk. A szövetekben és sejtekben keletkezett szabad gyökök mindent tönkretesznek, ha nincsenek elegendő mennyiségben az azokat semlegesítő antioxidáns, vagyis a vitamin, a friss növényi enzim és biológiai anyag. Számtalan élettani folyamat elakad, az immunvédekezés legyengül, teljesítőképesség gyengül, fáradékonyság, gyakori gyulladás, majd egyre súlyosabb betegség alakul ki. Az ájurvédikus gyógyszerkönyv telve van olyan komplex növényi anyagokkal, melyek egyben tartalmazzák a vitaminokat és a szervezet számára szükséges felszívható formában.

   Ezért a vitaminokat szakszerűen pótolni kell!! Kinek kevesebb, kinek több hiányzik, de szinte mindenki szervezete vitaminhiányos. Ugyanakkor létezik a vitaminok pótláson túli alkalmazása is: mega dózisú vitamin lökésterápia. Ennek nem csupán az lényege, hogy a szervezetben pótoljuk a hiányzó vitaminokat, hanem időnként azért is alkalmazhatjuk, hogy az extrém nagy dózisban (de egyébként még ilyen mennyiségben is teljesen veszélytelen) beadott anyagokkal újszerű gyógyszer szerű terápiás hatást váltsunk ki. 

   Sajnos a bevitel nem mindig egyszerű, mivel a jó felszívódás során is csupán a tabletta hatóanyag tartalmának 10-20 % -a szívódik fel. Ha nem áll rendelkezésre a jó emésztőnedv termelés, a jó baktériumflóra, a dinamikus bélpasszázs, akkor ez az arány tovább romlik. Ezért feltétlenül tenni kell a bél működésének javítása érdekében, valamint hatékony módszerekkel pótolni kell a vitaminhiányokat. A természetes anyagok szervezetbe juttatásának legeredményesebb módja, amikor injekciókkal, vagy infúziókkal tesszük azt. Ez a természetes gyógymódok és az intenzív medicina magas szintű kombinációja, amit azonban ugyanúgy használhatunk megelőzésre, mint súlyos állapotok kezelésére.

    

   Milyen panaszok esetén alkalmazzuk a Turbó vitamin kúrát?

    

   -          fáradékonyság, gyengeség, teljesítőképesség csökkenése

   -          csökkent ellenállóképesség

   -          bizonyos súlyos betegségek hatékony kezelésére

   -          laboratóriumi módszerekkel mért hiánybetegségek hatékony megszüntetésére

   Az infúziós vitamin kúrák gyakori javallata a fáradékonyság, gyenge fizikai állapot. Ilyenkor a leggyakoribb hiányanyagokat pótoljuk (ásványok, vitaminok, antioxidánsok). Gyakori indikáció az is, ha az ellenállóképesség nagyon gyenge, ilyenkor többnyire homeopátiás szereket, antioxidánsokat, immunerősítő anyagokat, nyomelemeket adunk. Súlyos betegségek kiegészítő kezelését jelenti gyakran vitaminok mega dózisban történő adása (C-vitamin). Az infúziós kezelést megelőzheti az alapos laboratóriumi vizsgálat, amikor a kérdéses anyagok szérumkoncentrációját meghatározzuk és ennek megfelelően adagoljuk.

    

   Milyen módon alkalmazzuk tehát a vitamin kezeléseket a kúra során?

    

   -          friss növényi kivonatokkal, juicokkal, smoothy-kkal

   -          jól felszívódó, nagy hatóanyag tartalmú folyékony vitaminokkal, enzimekkel, növényi anyagokkal és homeopátiás szerekkel

   -          spray-kel

   -          infúziókkal

   -          injekciókkal

   Ahhoz, hogy szakszerűen járjunk el, meg kell határozni laboratóriumi módszerekkel az aktuális vitamindeficiteket.

    

   A kúra összetevői:

   -          Vitamin dús étrend (60 % saláta, smoothyk, juice-ok, gyümölcsök, és csak 40%-ban fűszeres, friss alapanyagokból készült főzött növényi vegán diéta)

   -          két naponta, összesen háromszor vitamin infúziós kezelés

   -          naponta vitamin készítmények

   -          naponta jóga foglalkozás, légzőgyakorlatokkal

   -          két naponta (összesen kettő) ájurvédikus kezelés (masszázsok, svedana)

   -          gyógynövény teák fogyasztása

   -          ájurvédikus készítmények napi fogyasztása

    

    

   1.        Rasayana (rejuvenáció, antiaging, fiatalítás, salaktalanító kúra)

   A mai ember folyton „konzumál” értsd fogyaszt, táplálkozik, iszik, magára ken, vagyis a valós igénytől függetlenül szervezetébe juttat különböző általa megkívánt anyagokat, melyekkel az ipar és a kereskedelem ellátja, vagy amelyekre a média a kívánságot felébreszti. Addig amíg a régmúltban rendszeresen böjtöltek, szegényesebb és ünnepi étkezési napokat váltogattak, ma az emberek többsége minden nap ünnepi lakomával traktálja testét, hiszen a legalacsonyabb fizetések mellett is és akár a vidéken élők számára is szokványos, hogy minden nap esznek húst, tojást, tejterméket, édességet, hogy minden nap, naponta akár többször is jól lakhatnak. Ez olyan természetessé vált a felnövekvő generációk számára, mintha ez jelentené magát a jólétet. Pedig az ősi írások és a természetes gyógymódok szerint ez az egyik oka a szervezet korai öregedésének, a salakanyagok felgyülemlésének és a kialakuló korai betegségtüneteknek (fáradékonyság, hajhullás, csökkent teljesítőképesség, szaporodó emésztőszervi panaszok stb.). Ezért ma egyre többen az ősi bölcsességek nyomán a karenciát, vagyis a böjtöt, az intenzív diétákat, a gyógynövényeket, a szervezet megtisztítását választják, a gyógyszerek vagy a kávé, vagy a tétlen várakozás a helyzetbe való belenyugvás helyett.

   A rasayana az ájurvédikus gyógyászat fontos területe, melynek jelentése tehát:  salaktalanítás, megfiatalítás, élethosszabbító kezelések, a szövetek táplálása, megújítása. Mindezt embertípusonként (dósa típusonként) különbözőképpen teszik a kiválasztás fokozásával és a testben hiányzó biológiai és ásványi anyagok, adaptogén gyógynövények alkalmazásával.

   Mikor jelentkezzünk a Rasayana kezelésre?

   -          fáradékonyság, teljesítőképesség csökkenése

   -          kedvetlenség, hangulatváltozás

   -          rossz általános közérzet

   -          a bőr, a haj, a nyálkahártyák kisebb nagyobb zavarai

   -          enyhe emésztőszervi, hasi panaszok

   -          gyakori gyulladások, gyengült hormon, enzim és mirigyműködés

   -          gyengült kiválasztás

   Összetevői:

   -          kiválasztást segítő könnyű vegán étrend, 30% nyers fogással

   -          svedana salaktalanító gyógynövényekkel

   -          kolonhidroterápia és bhasti kétszer

   -          abhyanga és más masszázsok kétszer

   -          egyszer vitamin infúzió

   -          napi jógagyakorlatok

    

   1.        Biológiai fogászati elő és utókezelés

   A mai ember nem csak a környezeti, táplálkozási, szociális tényezők káros hatásának van kitéve, hanem a nagyszámú és rutinszerű orvosi beavatkozás bizonyos káros hatásainak is, gondoljunk csak a műtétek, a gyógyszerek mellékhatásaira, vagy a sugárterápia roncsolására. A fogászat különösen sok olyan terméket hozhat létre a szájban, ami – bár megoldja az akut tünetet –de hosszú távon sok panaszt, vagy akár súlyosabb betegséget okozhat.

   -          szájáram a különböző fémek és fémötvözetek miatt

   -          amalgám által okozott higanymérgezés

   -          turbina fog állományát roncsoló hatása

   -          beültetett implantátumok, hidak, csapok biológiai rendszerünket károsító hatása

   -          gyulladt és beteg fogak nem kellően mélyreható eltávolítása nyomán létrejött biológiai gócok

   Ezért szükség van ezeknek a korábbi fogászati beavatkozásoknak fogászati szanálására – melyet egy partner biológiai fogorvos végez Budapesten, majd pedig a komplementer orvosi kúra és életmódváltás segítségével a megindult patológiás folyamatok megállítására a Rádhé Resortban Tamasi doktor vezetésével.

   -          a bejutott és lerakódott nehéz fémek kihajtása gyógyszerekkel és természetes anyagokkal

   -          létrejött biológiai gócok diagnosztizálása és közömbösítése neurálterápiával és lokális gyógynövényes kezelésekkel

   -          mint minden fogászati betegség háttérének, az emésztőrendszernek rendbe tétele diétákkal, bélflóra szanálással, emésztőfunkciók támogatásával mind modern, mind ősi ájurvédikus alapokon

   Kúra összetevői:

   -          kiválasztást segítő növényi diéta, gyógynövény fűszerek, melyek a nehézfémek kiválasztását segítik

   -          gyógyszeres és ájurvédikus gyógyszeres kezelés

   -          a test külső és belső olajozása ájurvédikus módszerek alapján

   -          napi pranayama és jóga, vagy más mozgásprogram

   -          3x előkészítő ájurvédikus masszázs kezelés

   -          2x kiválasztást segítő pancakarma kezelés (pl. svedana, bhasti, virichana, nasya, vamana)

    

   1.        Dohányzás leszoktató kezelés és az azt követő életmódváltás

    

    

   A dohányzás folyamata egy testi és lelki megnyomorodás, függőség, az egyéni szabadság korlátoltsága, nyilvánvaló rabszolgaság. A dohányosok egy része már szívesen leszokna, de függővé vált. Más része nem szeretne leszokni, mert tudat alatt azt vélelmezi, hogy enélkül különböző veszteségeket szenvedne el. Valójában a dohányzásról nem nehéz leszokni, de a leszokás legfőbb akadálya a dohányosok meggyőződése, mely szerint nem képesek a leszokásra, mely szerint csak akkor tudnak relaxálni, akkor maradnak macsók, ha rágyújtanak, mely szerint csak akkor maradnak a megszokott baráti társaságon belül, ha megtartják a cigarettát, mely szerint a testsúlyukat csak akkor őrizhetik meg, ha dohányoznak. Ezek persze mind kristálytiszta illúziók.

   Akik már rájöttek, hogy a dohányzáson túl is van élet és egyáltalán nem szükséges ahhoz, hogy megőrizzék társadalmi szerepüket, egyéni jóérzésüket valamint meg is találtak egy hatékony leszokást segítő technikát, azoknak még meg kell küzdeniük a nikotinfüggőség újra és újra előtörő rohamaival, a helyes életmód kialakításának ismeretlenségével, a hosszú évek dohányzása nyomán maradt maradványtünetek pusztító hatásával.

   Sokszor megfigyelték, hogy bizonyos dohányzáshoz kapcsolódó betegségek épp akkor jelennek meg, amikor az illető leszokik a dohányzásról. Pontosan azért történhet ez, mert a leszokás után nem történtek meg azok a tisztító és regeneráló kezelések, melyek nélkül az immáron normális tempóra kapcsoló immunrendszerünk védtelenné válik az évek alatt felhalmozódott cigarettamérgek alattomos, lassú károsításával szemben.

   Magyarországon évente kb. 35.000-en halnak bele a dohányzásba, de 2.500 halnak meg a passzív dohányzás miatt is.A dohányzás 500 évvel ezelőtt még nem létezett problémaként a világban és hogy elterjedhetett az csupán annak köszönhető, hogy a dohánygyárak lelketlen profitszerzési tömeg-szuggesszióba kezdtek, hogy az emberek elhiggyék a dohányzás nélkülözhetetlenségét, a relaxációt, a jómódot, erőt sugárzó szimbolikáját. Mindezt milliók halála és megnyomorítása árán tették, hiszen évente egy millióan halnak meg a világban és a dohányosok száma továbbra is nő a népesség robbanás révén. Egyes afrikai országokban több mint 60 % a dohányzók aránya, de vannak országok, amelyekben 5% alatt van a dohányosok aránya.

   Dr. Tamasi Ájurvéda Központ olyan kúrát indít, mellyel a leszokás eredményes, a leszokást követő kezelés komplett lehet, a további veszélyeztetettség minimálisra csökkenhet.

   Kinek ajánljuk a Dohányzás elő és utókezelés kúrát?

   -          olyanoknak, akik már leszoktató programon részt vettek, de segítséget várnak a továbblépéshez

   -          olyanoknak, akik hirtelen felindulásból, vagy alaposan átgondolt koncepció szerint szeretnének leszokásba fogni, de nem tudják, hogy hogyan tegyék.

   -          olyanoknak, akik már érzik a dohányzás miatti káros tüneteket

   -          akiknek nincs orvosi, pszichológiai és életmódterapeuta támogatása ahhoz, hogy megszabaduljanak a függőségüktől

   A kúra összetevői:

   -          napi jóga és pránayáma

   -          kiegyensúlyozott kiválasztást segítő növényi diéta

   -          gyógynövény készítmények a lerakódott méreganyagok kiválasztásához

   -          antioxidánsok pótlása vitaminkúrákkal, infúziókkal (1x)

   -          a pancakarma megfelelő elemei a kiválasztás fokozására (2x)

   -          kényeztető, regeneráló és a kiválasztást segítő olajos masszázs kezelések (2x)

   -          fülakupunktúra és akupunktúra

    

   B./ Próbakúrák (hétvége, vagy hosszított hétvége)

    

   3 napos böjt kúra

   Ebben a három napban az első pénteki napon könnyű ízletes vegán étrend van, a második napon léböjtös diéta, a harmadik napon újra könny vegán étrend

   -          egy egész test masszázs

   -          két napon jóga gyakorlás

   -          gyógyteák, vitaminok

    

   3 napos kényeztető medical wellness

   Három napi könnyű ízletes vegán étrend.

   -          egy egész test masszázs és egy rész masszázs

   -          két napon jóga gyakorlás

   -          gyógyteák vitaminok

   

  Időpont egyeztetéssel kapcsolatosan telefonon, illetve email-en is jelentkezhetnek.

  Tel: +36 70 626 8389

  email: info.drtamasiajurveda@gmail.com

  web: http://www.ajurvedacenter.hu

  Facebook: https://www.facebook.com/DrTamasiOrvosiAjurvedaKozpont

  Megosztás

  Kapcsolat

  Recepció (egyéni foglalások)

  Telefon: (+36) 20/509-8373

  Szafner Timea értékesítési manager (csoport foglalások)

  Telefon: (+36) 20/411-9199

  E-mail: info@radheresort.hu

  Cím: 8699 Somogyvámos,
  Táncsics M. u. 7.

  Üzemeltető: TÓ.G.A. Kft. 
  Székhely:
   1039 Budapest,
  Árpád u. 54.
  Telephely:
  8699 Somogyvámos,
  Táncsics M. u. 7.
  Adószám: 12121924-2-41 

  Szakmai partnereink: